کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت فاین

کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت (Coco Peat) از الیاف میوه نارگیل به دست می آید. زمانی که شما نارگیل های قهوه ای خریداری می کنید، دارای الیافی بر روی پوست میوه می باشد. در کشورهایی که تولید کننده نارگیل هستند مانند هند یا سریلانکا این الیاف را با دستگاه های ویژه خورد کرده و آنها را فشرده می کنند.:

فواید استفاده از کوکوپیت

نحوه استفاده از کوکوپیت چگونه است؟
کوکو پیت به صورت قالب‌های فشرده در مراکز فروش تجهیزات کشاورزی و گل و گیاه وجود دارد. و اگر می‌خواهید از آن به عنوان بستر کاشت استفاده کنید، کافیست آن را خریداری کنید. و در داخل آب قرار دهید.
توجه داشته باشید هر ۱ کیلوگرم کوکوپیت فشرده بعد از قرار گرفتن در آب و جذب رطوبت، می‌تواند به ۱۵ لیتر کوکوپیت مرطوب تبدیل شود که بسته به سایز گلدان و نوع گیاه، می‌توانید آن را به تنهایی یا مخلوط با دیگر بستر‌های کاشت
مانند پرلیت،پیت ماس، خاک اره و … در گلدان قرار دهید.
مزایای کوکوپیت چیست؟
کوکوپیت جزو بستر‌های کاشت آلی طبقه بندی می‌شود و یکی از بهترین بستر‌های کاشت برای گیاهان است. مزایای استفاده از این بستر کاشت عبارتند از:
۱. صرفه جویی در مصرف آب
پتانسیل کوکو پیت برای نگهداری آب، نسبت به دیگر انواع بستر کاشت، بسیار زیاد است و از این رو هم در مصرف آب صرفه جویی و هم به رشد بهینه گیاه کمک می‌کند. این ماده شبیه اسفنج عمل کرده و آب را تا ۲۰ برابر وزن خود در خاک نگه می دارد، در نتیجه رطوبت خاک بالا رفته، باعث صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب در بخش کشاورزی می‌شود.

۲. تهویه مناسب
خاک کوکوپیت که از مخلوط خاک معمولی با کوکوپیت به دست می‌آید از قدرت تهویه بسیار خوبی برخوردار است. الیاف نارگیل حتی زمانی که از آب اشباع شده باشد تخلخل هوایی بسیار خوبی دارند و در نتیجه ترکیب این ماده با خاک از تراکم و فشردگی خاک پیشگیری کرده و ضمن اصلاح خاک از سفت شدن و فشردگی آن جلوگیری می‌کند.

۳. عاری از بیماری‌های خاکزی و آفات
یکی از مهمترین مزایای کوکوپیت، عاری بودن آن از انواع بذر علف هرز، آفت و بیماری است. الیاف نارگیل به دلیل اینکه در بالای درخت و بالاتر از سطح زمین رشد می‌کنند از بسیاری از آلودگی‌های با منشا خاک عاری هستند.

۴. ماندگاری بالا
کوکو پیت نسبت به دیگر انواع بستر کاشت ماندگاری بیشتری دارد و حداقل برای چهار سال و حداکثر تا ۱۰ سال می‌توان از آن به عنوان بستر کاشت استفاده کرد.

۵. PH مناسب برای رشد گیاه
محدوده PH خاک کوکوپیت خنثی تا کمی اسیدی (۶/۵ تا ۵/۶) است که محدوده مناسب برای بیشتر گیاهان محسوب می‌شود. در این محدوده از PH عناصر غذایی به راحتی در اختیار ریشه گیاه قرار خواهند گرفت.

۶. کاهش زمان جوانه زنی و رشد سریع ریشه
کیفیت ذاتی الیاف نارگیل و تهویه مناسب این بستر باعث شده تا استفاده از خاک کوکو پیت برای جوانه زدن بذر‌ها و کاشت قلمه به عنوان بهترین بستر کاشت، شناخته شود. تجربه نشان داده است، کوکو پیت سرعت جوانه‌زنی بذر‌ها و ریشه‌دار شدن قلمه‌ها را افزایش می‌دهد

۷. کمک به حفظ محیط زیست
کوکوپیت ماده‌ای کاملا آلی است. و هیچ گونه تأثیر نامطلوبی بر محیط زیست ندارد و بعد از تجزیه شدن به طبیعت برمی‌گردد.

معایب کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت نیز دارای معایبی از جمله موارد زیر است.
۱. کمبود مواد غذایی
یکی از مهمترین معایب کوکوپیت کمبود عناصر غذایی موجود در آن است. بنابراین در صورت استفاده از این بستر به تنهایی لازم است تا از محلو‌های غذایی و کود مایع برای تغذیه گیاهان استفاده کرد. همچنین توانایی دوباره خیس شدن و خصوصیت زهکشی سریع کوکوپیت باعث کاهش و هدرفت عناصر غذایی از طریق آبشویی می‌شود.
۲. قیمت بالا
کوکو پیت ماده گران قیمتی است که در کشور ما بیشتر واردات آن وجود دارد. و از این رو هزینه اولیه زیادی را برای گلخانه‌داران به همراه خواهد داشت.
خاک کوکوپیت برای چه گیاهانی استفاده می‌شود؟

خاک کوکوپیت به عنوان بستر کشت سیستم هیدروپونیک برای کاشت گوجه فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای و پرورش گل‌های شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی مناسب است. همچنین بهترین بستر رویش بذر، قلمه، انواع پیاز و نشاء است.
کشور‌های سازنده خاک کوکوپیت کدامند

در حال حاضر دو کشور تولید کننده کوکوپیت در سطح جهان هستند:
1. هند: این کشور به علت داشتن درختان نارگیل فروان تولید کننده کوکو پیت است، اما کوکوپیت‌های آن به علت شوری بالا در ایران خریداری نمی‌شود، به دلیل این که این کوکوپیت‌ها را با آب دریا آبشویی می کنند و برای کشور ما که در بیشتر مناطق شوری آب زیاد است، مناسب نیست.
۲. سریلانکا: کوکو پیت‌های این کشور دارای مرغوبیت بالاتری نسبت به کوکوپیت های هند است. و شوری پایین‌تر، سرعت حجمگیری و بازشدن بالاتری دارد.
توصیه در مورد استفاده از کوکوپیت
توجه داشته باشید، متخصصان علم کشاورزی توصیه می‌کنند استفاده از کوکوپیت به تنهایی به عنوان بستر کاشت مناسب نیست و بهتر است در ترکیب با دیگر بستر‌ها استفاده شود. ترکیب رایج برای استفاده در بستر گیاهان خانگی و زینتی معمولا نسبت ۵۰ درصد کوکوپیت + ۴۰ درصد پیت ماس + ۱۰ درصد پرلیت است.

فیلم ها و مقالات مشابه:

چه عناصری باعث افزایش گلدهی می شوند؟

چگونه با پوسیدگی تنه مقابله کنیم؟؟؟

چگونه سایز میوه ها را افزایش دهیم؟

نقش اسید آمینه در کاهش تنش‌های محیطی

تاثیر کود 20 20 20 روی درختان

فیلم آموزشی مقایسه کود های ریز مغزی سولفات ها و کلات ها

چگونه تاثیر کودهای محلول پاشی را افزایش دهیم؟

کودهای گوگرد در کشاورزی

استفاده از کودهای روی و بور در کشت گندم

معرفی کود گانزگرین

اسید هیومیک (Humic Acid)

مقایسه سیتو اسلو و اوره

استفاده از کود گانزگرین در گلخانه خیار

ونتوری یا انژکتور تزریق کود چیست؟

خواص کود فسفر

خواص کود ازت

خواص کودمنیزیم

خواص کود پتاس

پسته و اهمیت استفاده از کود کلسیم

آیا اختلاط سموم و کودها با یکدیگر درست است ؟

نظرات (2)

سلام … می خواستم بدون آیا کوکوپیت برای گل شمعدونی هم مناسب است؟ و اینکه شما محصول برای خرید نداردید؟ یعنی کوکوپیت رو از شما خرید کنیم به صورت اینترنتی؟

    مریم محمدزاده

    سلام بله برای همه چی مناسبه. ما کلی لوازم آبیاری ، کود و بذر داریم که می توانید از روی منوی همبرگری بالا سمت راست دسته بندی کالاهامونو ببینید. اینم لینک کود هامون:

    https://abkoud.com/product-category/acceso/

نظر خود را بنویسید