نحوه صحیح چالکود برای درختان

طریقه صحیح چالکود درختان

نحوه صحیح چالکود برای درختان

چاکود درختان

حفظ و نگهداری از درختان یکی از اقداماتی است که باید به آن همیشه توجه ویژه ای داشت. پس استفاده از عناصر مغذی برای این امر همیشه حائز اهمیت بوده، زیرا داشتن درختان سلامت یعنی داشتن محصول بیشتر و با کیفیت تر. یکی از این اقدامات چالکود می باشد.

زمان مناسب چالکود آبکود

چه زمانی برای چالکود مناسب است؟


در اواخر پاییز تا اواخر زمستان زمان مناسبی است برای چالکود کردن. البته این امر بستگی به شرایط اقلیمی هر منطقه دارد. یعنی باید درختان ما به خزان کامل رسیده باشند.

چه زمانی برای چالکود مناسب است؟_آبکود

طریقه صحیح حفر چالکود درختان


نحوه حفر چالکود به این طریق است که یک سوم سایه انداز درخت را در نظر گرفته و بستگی به تمایل می توانیم به صورت ردیفی در جلو و پشت گیاه کانال حفر کنیم یا به صورت تک تک دور تا دور گیاه این عمل را انجام دهیم.

شروع این کار زمانی است که درختان ما دارای شاخه های مناسبی باشند یعنی حداقل 3 تا 4 سال از کاشت آنها گذشته باشد.

عمق چالکود حدود 50 تا 60 سانتیمتر و فاصله از درخت باید در نظر گرفته شود تا درخت ما بیمار نشده و به ریشه آن صدمه ای وارد نشود.

توجه داشته باشید که در زمانی که چاله چالکود را حفر می کنید دمای هوا خیلی سرد نباشد به عبارتی دمای شبانه روز زیر صفر نباشد که این امر ممکن است به ریشه درختان صدمه بزند. لذا نباید بین زمان حفر گودال و پر کردن چالکود خیلی فاصله باشد.

چه کود هایی در چالکود استفاده کنیم؟

چه کود هایی در چالکود درختان استفاده کنیم؟


استفاده از کود دامی و فسفات تریپل (کود سیاه) همراه با گوگرد پودری یا گرانول که ضدعفونی کننده کود دامی ما نیز هست بهترین گزینه برای استفاده در چالکود است.

به این طریق که پس از گذشت 2 تا 3 ماه که کمپوست دامی ما پوسید، همراه فسفات تریپل مخلوط کرده و مورد استفاده قرار می دهیم.

اگر کشاورز قصد داشته باشد تا هزینه بیشتری کند می تواند از کود سولفات آهن، سولفات روی، سولفات منگنز و سولفات مس نیز همراه فسفات تریپل و گوگرد استفاده کند. و یا کود میکرومیکس که همه این ترکیبات را به طور کامل داشته باشد از سایت آبکود خریداری و به راحتی تامین کند. البته بهتر است تمام این عناصر همراه کمپوست حیوانی توصیه می شود، زیرا قطعا نتیجه بهتری به همراه دارد.

در صورتی که سن درختان ما حدود 4 الی 5 سال باشد، حدود 150 تا 200 گرم کود میکرومیکس نیاز دارد. و در صورتی که سن درختان 9 الی 10 سال باشد، البته به نوع درخت بین 250 الی 300 گرم میکرومیکس برای هر درخت نیاز است. علاوه بر این استفاده از هیومیک گرانول آبکود به همراه کود حیوانی توصیه می گردد.

به طور مثال و تقریبی به ازای هر تن کود حیوانی بین 5 تا 7 کیلو از عناصر ذکر شده استفاده کنیم. سولفات ها باعث ترش شدن محیط کودی می شوند و قابلیت جذب مواد مغذی را بالا برده و باعث حفظ آب گیاه نیز می شوند.

جدا از عناصری که ذکر شد می توانیم بسته به نیاز خاک و درخت از کلسیم، منیزیم، پتاسیم، بور، مولیبدن نیز استفاده کنیم.

یادمان باشد داشتن درختان سالم و بدون هیچ گونه از امراض و آفات ملزم به رسیدگی مداوم است. پس بهتر است چالکود را به درستی و هر سال انجام دهیم.

چند نکته مهم درباره چالکود:


_استفاده از کود مرغی به علت شوری نسبتا بالا به جای کود حیوانی توصیه نمی گردد.

_استفاده از کود ورمی و یا کمپوست قارچ جهت چالکود بسیار مناسب است.

_استفاده از کودهای NPK برای چالکود به علت جذب بالا توصیه نمی گردد.

_همچنین از کودهای ازته در چالکود استفاده نشود بهتر است و ترکیبات سولفاتی کودها بهتری دارد.


گردآورنده: آسیه حسینی

نظر خود را بنویسید